Jobcenter Furesø er blandt landets bedste

Gartnere på arbejde
De nyeste tal viser, at Jobcenter Furesø det seneste år for alvor har fået succes med at få ledige ud i job eller uddannelse. Furesø Kommune er i dag placeret i toppen af kommunerne med den laveste ledighed.
Jobcenteret har formået at skabe et godt samarbejde mellem kommune og virksomheder ud fra et mantra om, at alle borgere skal have noget at stå op til - ingen må efterlades i passiv forsørgelse. Derfor har det været vigtigt at skabe indsatser, der er skræddersyede til bestemte borgergrupper.

Den målrettede indsats

Jobcentret gik i 2016 i gang med straksaktivering. Et forløb, der sikrer, at nye ledige har en praktikplads fra første ledighedsdag. Indsatsen er etableret sammen med lokale virksomheder, der stiller en praktikplads til rådighed for den ledige. Indsatsen er stadig en stor succes, og effekten har været tydelig. Flere ledige kommer hurtigere videre i job eller uddannelse.

"I dag er vores bruttoledighed på 3,0 procent, som er et af de laveste ledighedsniveauer i landet. Vores succes med at få ledige videre ind på arbejdsmarkedet skyldes blandt andet et godt samarbejde med virksomheder, erhvervsforeninger og de kommunale arbejdspladser, som lover godt for den fremtidige beskæftigelse i Furesø. Det glæder mig meget," siger viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (A).

Jobcentret har også etableret en indsats for ledige på ledighedsydelse. Det mobile servicehus sender ledige ud på opgaver på forskellige kommunale arbejdspladser som vej og park, kulturinstitutioner eller andet. 

"Vi har gode resultater, men der er stadig udfordringer. Alle skal med og være i beskæftigelse eller uddannelse. Jeg er stolt over, at vi står på en solid grund, hvor der er rum for at udvikle nye initiativer. Specifikt vil jeg gøre en ekstra indsats for at få kvinder med ikke-vestlig baggrund ud på arbejdsmarkedet," siger Hasan Yilmaz (A), formanden for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

Med indsatsen Sammenhængende borgerforløb formår Furesø Kommune i langt højere grad at få flere langtidsledige borgere videre ud i beskæftigelse. Furesø Kommune er i 2017 lykkedes med at få 50 procent flere borgere i arbejde eller uddannelse, end hvad andre kommuner opnår.

Find kompetencerne på Linkedin

Furesø Jobcenter er glade for det samlede resultat og ser frem til at få flere i beskæftigelse i 2018. Blandt andet har Jobcenter Furesø netop etableret en ny kommunikationsstrategi på LinkedIn, hvor centret profilerer de lediges kompetencer over for virksomhederne. Følg Furesø på Linkedin

Tag et socialt ansvar

Hvis din virksomhed vil være med til at tage et særligt socialt ansvar i 2018, kan du kontakte fagchef Stig Marcussen på smar@furesoe.dk, tlf. 72 16 49 30 og høre mere om mulighederne.

De seneste ledighedstal offentliggjort december 2017 placerer Furesø på en 6. plads i hovedstadsområdet. Følg ledighedstallene her

 

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen
Hasan Yilmaz
Ryttervænget 44
3520 Farum
E-mail: hyi@furesoe.dk
Tlf.: 2145 0704
Preben Sandberg Pettersson

1. viceborgmester

Gruppeformand for Socialdemokratiet

Vestre Allé 35
3500  Værløse
Mobil: 7216 5007
E-mail: psp@furesoe.dk

Relevante links