Flere mødesteder, naturlegeplads og et fritidsliv for alle

Borgerene kom med mange gode ideer til Furesøs fremtidige fritidsliv.
Op mod 90 deltagere trodsede mandag aften både snevejr og VM i håndbold for at deltage i borgerdialogmødet om det fremtidig kultur-, fritids- og idrætsliv på Furesø Rådhus.
Det store fremmøde viste med al tydelighed et stort engagement fra Furesø borgere og høje forventninger til kommunens tilbud indenfor fritidsområdet.

 

Børn og unges fritidsliv var et af aftenens temaer. Her blev luftet tanker om flere mødesteder til kommunens unge og større fleksibilitet i fritidstilbud til børn. Flere mødesteder for børnefamilier, naturlegeplads og bevægelsesbaner til større børn var blandt de konkrete forslag.
At få mere natur ind i kultur- og fritidslivet lå også borgerne på sinde. F.eks. var der ønsker om at etablere flere stier og faciliteter i naturen, så det bliver lettere at være fysisk aktiv i de mange smukke naturområder. 

Mere tilgængelighed, tak!

Også tilgængeligheden var et emne, der berørte mange. Her var der både fokus på de offentlige transportmuligheder i hele kommunen, etablering af elevatorer i kulturhuse, og at foreningerne åbner endnu mere op over for brugere med funktionsnedsættelser eller psykiske udfordringer. 

Hvad så nu?

De mange indspark bliver gennemset og drøftet frem mod formuleringen af den nye politik for kultur-, fritids- og idrætsområdet, som skal ligge klar til godkendelse i juni. Før da vil der være en høringsperiode, hvor alle har mulighed for at kommentere på politikken. Følg med på www.furesoe.dk/kfi-politik, hvor du også vil kunne læse et resume af de mange gode pointer fra borgerdialogmødet. 

(Faktaboks) Naturlegeplads hitter 

På det digitale borgerpanel Citizen Lab har det fra december og frem til borgerdialogmødet været muligt at deltage i en konkurrence, hvor den bruger, der har fået flest likes for sit forslag til den kommende politik kunne vinde to biografbilletter. Tillykke til Charlotte Dyhr der fik flest likes for sin ide om at etablere et en naturlegeplads. 

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)


Relevante links